Friday, April 14, 2006

O απο πανω γερακος ειχε εγκατασταθει στο σπιτι μας προσωρινα και σημερα ειχα εγω το κοντρολ της τηλεορασης(ελεγχο) ασχετα αν ειχε και κεινος δικο του κοντρολ και αλλαξε κατα λαθος τα καναλια οταν ενα μαξιλαρι επεσε πανω στο κοντρολ.
ξαφνικα το σπιτι αρχισε να γυριζει και να γερνει με ενα απαισιο τριξιμο.
αν και δεν εκανε το χαρακτηριστικο τρεμουλο ηξερα οτι ηταν αποτελεσμα σεισμου.
Το παιδι? προσπαθησα να συγκεντρωθω ...που ηταν το παιδι?

δεν ηταν μες το σπιτι, οποτε αρχισα να κατεναινω τα κσλαι προς την εξοδο φορωντας μονο το νυχτικο μου.
Αργοτερα επειστρεψα-νομιζω- για να ντυθω.
Συναντησα την μητερα μου στο δρομο? στο σπιτι της? για να παρω το παιδι το οποιο ειχε ντυσει πολυ ανοιξιατικα με ενα μπλε φορεματακι.
Επρεπε να ξαναπαω σπιτι να βρω το κινητο μου (πως θα επικοινωνουε ο πατερας της μαζι μου η οποιοσδηποτε αλλος οταν θα ειχα αναγκη?)
Πηγα σπιτι, με ενα παιδι που μετα το κλαμμα και το δευτερο σεισμο που μας βρηκε(δεν θυμαμαι που) κοιμοτανε. Την αφησα στο ενα δωματιο και αρχισα να ψαχνω.
Εψαχνα απεγνωσμενα ενα παντελονι για κεινη και μια σακκουλα σουπερμαρκετ οπου υπηρχε το κινητο μου. Βρηκα ενα αλλο αλλα δεν ηξερα που ηταν ο φορτιστης του.

Και τοτε με ξυπνησε καποιος με το τηλεφωνο.




Η επεξηγηση
Οταν ημουν παντρεμενη εβλεπα πολυ, κτιρια να γερνουνε και φυσικες καταστροφες... λιγο πριν και οταν χωριζα.
εδειχνε τα πολυ fragile ΘΕleμελια της κοινης μας ζωης και τις μεγαλες αλλαγες που ερχονταν.
Tο παντελονι δειχνει προστασια των χαμηλων τσακρα (σεξουαλικοτητα) ηταν μαυρο, αρα υποσυνειδητο.
Ο φοβος ειναι οταν πλησιαζουμε τις αληθειες, ειναι οι μηχανισμοι αντιστασης...πρεπει να γνωριζουμε τους φοβους μας και να τους αντιμετωπιζουμε.
To τηλεφωνο ειναι εποικοινωνια και πολυ σημαντικο...
Η αναζητηση ειναι αναζητηση του εαυτου μου απο λαθος δρομο.Να ψαξω μεσα μου.
Το παιδι μπορει να συμβολιζει εμενα και τις πτυχες μου που εχω ξεχασει, η αθωωτητα, η ειλικρινεια, flexibility, πειραχτηρι(αν και ταχω ακομα αυτα). Η συμπεριφορα των παιδιων μας αντανακλα το attitude μας και τα πιστευω μας.
Η τηλεοραση επιτρεπει να δουμε την ζωη μας να καταλαβουμε πως χειριζομαστε τις καταστασεις με τις οποιες ερχομαστε αντιμετωποι.


malista.
Κλαημερα μου ειπα?

Thursday, April 13, 2006

Στο δικό μου το χτεσινοβραδινό είδα ότι κολύμπαγα σε μία παραλία με μερικούς άλλους ανθρώπους, όχι γνωστούς, και ξαφνικά άρχισαν να κολυμπάνε καρχαρίες ανάμεσά μας. Ήταν λίγο τρομαχτικό, αλλά δεν είδα κανέναν καρχαρία να επιτίθεται, το αίσθημα όμως ήταν ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε ανά πάσα στιγμή.




Η επεξηγηση
Δυστυχως δεν μου λες παρα πολλα.
Ομως ο καρχαριας ειναι ενδεικτικο μεγαλου κινδυνου για το συναισθηματικο κοσμο. Επιστει την προσοχη, να μην βουτηξεις σε συναισθηματικα νερα οπως το σκεφτεσαι γιατι θα χασεις πολυτιμη ενεργεια. Η αρμονια και affective ισσοροπια κινδυνευουν. Παρε την μοιρα σου στα χερια σου.
Αυτος ειναι ο ορισμος οπως τον βρισκω. Και δεν τον γραφω με ευχαριστηση.( μπας και ειχες φαει βαρια το προηγουμενο βραδυ?)Θα ερμηνευα οτι κατι συναισθηματικο θα συμβει και πρeπει να εισαι προσεκτικη στο πως θα το χειριστεις για να μην εχεις απωλειες ψυχικες κυριως.

Θα ελεγα να προσεχεις τον εαυτο σου, συναισθηματικα και να μην επενδυσεις -παντα συναισθηματικα- το διαστημα αυτο...Nομιζω οτι αυτο προσπαθει να σου πει ο εαυτος σου

Sunday, April 09, 2006

Ωραία ιδέα ο ονειροκρίτης!

Ένα πολύ παλιό όνειρο, απλό, αλλά μου είχε κάνει εντύπωση η εξέλιξή του.

Βρίσκομαι μέσα σε νερό (πιθανόν θάλασσα) και κολυμπάω προς την επιφάνεια.
Το νερό είναι καθαρό, γαλάζιο. Προς τα πάνω βλέπω το φως του ήλιου που πέφτει στην επιφάνεια.
Βιάζομαι να κολυμπήσω και να βγω έξω. Είμαι αρκετά βαθιά όμως και μάλλον δε θα προλάβω. Ο αέρας τελειώνει και αγχώνομαι...
Κολυμπάω ακόμα πιο γρήγορα προς την επιφάνεια, αλλά....δεν αντέχω άλλο!
Ανοίγω το στόμα μου, αντί να πνιγώ όμως, παίρνω κανονικά ανάσα! Σαν να αναπνέω το νερό.
Ανακούφιση...



Η ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ
Το νερο, και ιδιαιτερα η θαλασσα ειναι ο συναισθηματικος κοσμος μας. Μια απιστευτη δυναμη και ενεργεια. Analoga με την οψη του,(πχ ταραγμενο, βρωμικο, καθαρο, κλπ) βλεπουμε σε τι "φαση" βρισκεται αυτος ποτ βλεπει το ονειρο. Το οτι δεν το κοιτας απ εξω αλλα κολυμπας μεσα ειναι και αυτο μια ενδειξη προς ερμηνεια...Εισαι μεσα στα συναισθηματα, θες να βγεις προς τα εξω, να αποκτησεις λιγο ελεγχο...
Το γεγονος οτι βιαζεσαι να βγεις σημαινει οτι ναι μεν τα συναισθηματα ευχαριστα, αλλα too much...Ο αερας τελειωνει και "πνιγεσαι".
Ολο το ονειρο μου δινει την εντυπωση οτι βρισκοσουν πιθανον σε μια σχεση(πιθανον ερωτικη) η οποια ειτε σε φοβιζε, ειτε τα συναισθηματα σου σε φοβιζανε, η δεν σου αφηνε αρκετο "αερα' να αναπνευσεις. Το ονειρο αυτο δειχνει οτι παρα του φοβους για την ενταση των συναισθηματων και το αποτελεσμα, ολα θα βαιναν καλα...

Να θυμαστε να μου λετε σε τι ηλικια ειδατε το ονειρο και αν υπηρχαν καποια σοβαρα γεγονοτα εκεινη την εποχη( πχ, διαζυγιο, μετακομιση, αλλαγη δουλειας, κλπ)


Και να μου λετε αν ταιριαζει η ερμηνεια ε?

Με είδα ξαπλωμένη στο κρεβάτι μου, να κοιμάμαι και στο κάτω μέρος του κρεβατιού ήταν ένας πανύψηλος άγγελος. Εκείνος φώτιζε το δωμάτιο με μία λάμψη, σαν χρυσή..
Είχε ανοίξει τα φτερά του και σαν να με σκέπαζε με αυτά.
Τον βλέπω συχνά, δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ το πρόσωπό του.
Δεν ξέρω τι σημαίνει. Θα θελα πολύ πάντως να είναι ο φύλακας άγγελός μου.




Dεν μου λες αρκετες λεπτομερειες μου εστιαζεις σε αυτο που εσυ θεωρεις σημαντικο αλλα θα ηθελα οι επομενοι, να ειστε οσο πιο περιγραφικοι γινεται.
Επισης καλο ειναι να εχειτε χαρτι και στυλο και να γραφετε αμεσως μολις ξυπνησετε τι ειδατε γιατι μετα η αναμνηση αλλιωνεται. Επισης αν πιειτε νερο το βραδυ σας βοηθαει να τα θυμηθειτε.

Σημειωση
Αν δεν απαντησω σε καποιο ονειρο θα πει οτι ειναι εφιαλτης, δεν υπαρχει καποιο μνμα απο πισω, αλλη φορα να τρωτε πιο ελαφρα και να κοιμαστε πιο νωρις...:P




H EΠΕΞΗΓΗΣΗ
Ο αγγολος ειναο ο αγγελιφορος του Θεου, το πιο υψωμενο ιδανικο του spiritual εαυτου σας. Σνμαντικο ονειρικο μνμα. Δωστε προσοχη.
Τα φτερα συμβολιζουν την ελευθερια.
Το κρεβατι ειναι μια γεφυρα αναμεσα στο συνειδητο και το υποσεινηδειτο, επιστροφη στην γιουνιβερσαλ μητρα.(η πηγη δυναμης)
Το κρεβατι εχει σημαντικη εννοια στην καθημερινη ζωη απο την ξεκουραση εως την σρξουαλικη ενεργεια. Συμβολιζει την αναγκη για σφαλεια, το να συνειδητοποιησουμε την Θεικη παρουσια και προστασια και εχει σχεση και με διαφορα λεβελς του εαυτου μας.(οπως στρωνεις κοιμασαι)
Το φως ειναι η Θεικη σοφια,η δυναμη,η ενεργεια, η ικανοτητα αντιληψης και κατανοησης. Το εσωτερικο φως.
Το χρυσο ειναι το χρωμα του θεικου εσωτερικου φωτος.


Τι υπεροχο ονειρο!!!


Ο καθενας απο σας πρεπει να βγαλει μονος του την ερμηνεια του για τα ονειρα του,βαση το τι αντιπροσωπευει το καθετι απο αυτα που ανεφερα.

Η δικη μου ερμνηνεια, ειναι οτι -λογο οτι ξερω και 5 παραγματα και ετσι πρεπει- ζεις μια εποχη με μεγαλη συναισθηματικη και πνευματικη αγωνια που σε εμποδιζει να δεις οτι Ο,ΤΙ και να γινει, θα ειναι καλα.Ο ανωτερος εαυτος σου,θελει να σου υπενθυμισει οτι υπαρχουν κιαλλα παργματα περα απο τον υλικο κοσμο και σου το δειχνει με ενα απο τα ωραιοτερα ονειρα.
Πρεπει να αγκαλιασεις τον αγγελο και οτι αντιπροσωπευει, να ελευθερωθεις απο τα "θελω" (οσο δικαιολογημενα και να ειναι αυτα)και τους φοβους.
Το ονειρο σου ειναι ο Θεος που σου χτυπαει την πορτα, ανοιξε του.

Saturday, April 08, 2006

Πανω απο μια μακαροναδα με την Ελιζα και τον σουγκαρενιο, βρεθηκα για 100089768756675675η φορα στην ζωη μου να ερμηνευω καποια ονειρα. Ξεκινησε πριν λιγα χρονια.Ειχα διαβασει βιβλια του Edgar Κεισι, και ενα αλλο, που ερμηνευανε τα ονειρα σε spiritual level..
Αυτα που εμαθα με μαθανε να αποκρυπτογραφω τι ηθελε να μου πει ο ανωτερος εαυτος μου και σιγα σιγα φιλοι με παιρνανε να τους εξηγησω τα δικα τους.
Αντ' αυτου, τους βοηθουσα να αποκρυπτογραφησουν μονοι τους τα μνματα που τους εδινε ο εαυτος τους, λεγοντας απλα καποιες οδηγιες και πιθανες ερμηνειες εχοντας παντα υποψη οτι δεν ειμαστε υλη και εχουμε επαφη με το Θειο.
Και σημερα απνω απο την μακαροναδα, σκεφτηκα να κανω ενα μπλογκ γιαυτο και οτι γινει.
Μπορει να υπαρξουν συμμετοχες και μεσα απο αυτες να ξεδιπλωθουν τα νοηματα, μπορει να γραφει μονο η Ελιζα, μπορει κανενας...θα δειξει.



Η διαδικασια απλη, γραφετε στο κομεντ το ονειρο σας.
Το κανω κοπιπειστ και το κανω arxiko post με επεξηγηση. Και αν εχετε περισσοτερες αποριες συζηταμε μεσω comments.


δεν το παιζω εξπερ, παρτε το λιγο στην πλακα, και αν δειτε σωστες επεξηγησεις, ακομα καλυτερα για να γνωρισετε τον εαυτο σας.
Καμια σχεση με μελλον και μπουρδες.
Τα ονειρα λειτουργουν ειτε σαν βαλβιδα ασφαλειας του αγχους( ζουμε αυτο που φοβομαστε να αντιμετωπισουμε), ειτε σαν μηνυματα του ανωτερου εαυτου μας να προσεχουμε αν πχ εχουμε παρει κακο δρομο...(πολυ απλοποιημενα) ...η απλα βαρυστομαχιασατε :P...

Link